Broneeri aeg 433 3984

Magneesium- jalavann aitab taastada Mg varusid organismis.

magnesium-chloride-2013-500g-bath-1

Magneesium on üks tähtsamaid mineraalained, mida meie organism normaalseks funktsioneerimiseks vajab. Magneesiumipuudust on tihti raske avastada, aga eriliselt tähelepanu peaksid sellele pöörama:

1. Kui tarbid alkoholi üle 7 joogi nädalas

2. Kui tarbid kofeiin üle 3 tassi päevas

3. Kui oled suitsetaja

4. Kui oled beebiootel

5. Kui tarbid ravimeid (digitaalise preparaadid, diureetikumid, antibiootikumid, hormoonid, antibeebipillid, Indomethacin, Cisplatin, Amphotericin B, Cholestyramine ja sünteetilised östrogeenid).

Magneesiumi puudusele võivad viidata : väsimus, depression, ärevus, migreen, südamehaigused, kõrge vererõhk, krampi tõmbavad jalad, lihaspinged jpt. Magneesiumi puuduse peamiseks põhjuseks on asjaolu, et inimesed ei söö piisavalt palju täisteravilja, vaid eelistavad töödeldud toitu, mis viib kehast välja suure koguse magneesiumi. Toitude keetmisel lähevad mineraalid keeduvette, ka Britta kannuga filtreeritud vett juues jääme ilma suurest osast mineraalidest. Magneesiumi viivad kehast ka välja liigne alkohol, gaseeritud jookide joomine, kohvijoomine ja suitsetamine.

Magneesium ei imendu hästi läbi soolestiku, mistõttu võib võtta väga kaua enne kui Mg varud organismis taastuvad. Üks uuringuanne USA-st näitab, et tablettide abil võib võtta 1-2 kaks aastat, enne kui tekib magneesiumi küllus kehas. Kõige efektiivsem omistamine toimub läbi naha, kasutades konsentreeritud magneesiumilahust jalavannidena ( võib teha ka kogu kehale)

Kust magneesiumi saada ehk looduslikud magneesiumiallikad

Magneesiumi annavad rikkalikult vetikad (pruunvetikas) ja teised meretaimed, pähklid (mandlid, india ja brasiilia pähklid), täisterad, tofu, seemned (kõrvitsa- ja päevalilleseemned) ja kakao. Kala, liha, piim ja puuviljad on küllaltki magneesiumivaesed. Magneesiumi leidub peamiselt klorofülli koostises ja taime rakukestades – seega on hea süüa rohelisi taimi nagu spinat ja rooma salat. Puuviljadest sisaldavad keskmiselt enam magneesiumi banaan ja viigimarjad, köögiviljadest tomat. Ubadest on magneesiumirikkad valged ja mustad oad, kuid head on ka sojaoad, kus on magneesiumi ja kaltsiumi suhe magneesiumi kasuks. Üllatuslikult on küllaltki heaks magneesiumiallikaks ka tume šokolaad, kuid sellega peab olema ettevaatlik, sest pidev šokolaadiisu võib olla märk magneesiumipuudusest, mida tuleks likvideerida tervislikuma toitumisega.

Huvitavaid artikleid Magneesiumi kohta :

* https://doctorjaan5.wordpress.com/2011/10/18/magneesium-jalavann-on-parim-meetod-puuduse-puhul/

* https://doctorjaan5.wordpress.com/2011/06/19/magneesium-koduravimina/

Dr.Jaan Suurküla ( väliseesti arst)

* http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/17-marki-et-sul-voib-olla-magneesiumipuudus#.VcD8-fkozIU